
Helsingin sydämessä, aivan keskustan tuntumassa, sijaitsee kulinaristien keitaana tunnettu Merimakasiini. Tämä Hietalahden sataman helmi tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän perinteisiä suomalaisia makuja ja kansainvälisiä vivahteita. Helsinki ravintola -tarjonnassa Merimakasiini erottuu edukseen keskittymällä tuoreisiin ja laadukkaisiin meren antimiin, joita nautitaan aidossa satamamiljöössä. Merellisyys ei ole vain ravintolan nimessä – se on läsnä jokaisessa annoksessa, tunnelmassa ja maisemassa, joka avautuu ravintolan ikkunoista.
Merellinen tunnelma Hietalahden satamassa
Saapuessasi Merimakasiiniin Hietalahden satamassa, aistit heti ainutlaatuisen tunnelman, jossa yhdistyvät urbaani Helsinki ja meren läheisyys. Satamamiljöö luo täydellisen taustan merellisille makuelämyksille. Ravintolan suurista ikkunoista avautuvat näkymät venelaitureille ja horisontissa siintävälle merelle tuovat luonnon osaksi ruokailukokemusta.
Helsingin keskustan kiireisen sykkeen keskellä Merimakasiini tarjoaa rauhallisen keitaan, jossa aika tuntuu pysähtyvän. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin vilkkaimmista kaduista löytyy tämä merellinen keidas, joka tarjoaa hengähdystauon arjen keskellä. Sisätilojen lämpimät puumateriaalit, merelliset yksityiskohdat ja hienovarainen valaistus luovat kodikkaan tunnelman, joka kutsuu viihtymään.
Onko parempaa paikkaa nauttia merenelävistä kuin aito satamamiljöö? Meren läheisyys ei ole Merimakasiinissa pelkkä kulissi, vaan olennainen osa ravintolan identiteettiä. Helsingin merellinen historia ja nykypäivä kohtaavat ainutlaatuisella tavalla, kun nautit tuoreista kala-annoksista aitiopaikalla meren äärellä.
Äyriäisherkut Helsingin sydämessä
Helsinki ravintola -tarjonnassa Merimakasiini erottuu erityisesti monipuolisilla äyriäisherkuillaan, joiden veroisia on vaikea löytää muualta pääkaupungista. Valikoimastamme löytyy sekä kotimaisista vesistä että maailman meriltä tuotuja äyriäisiä, jotka tarjoillaan aina tuoreina ja laadukkaasti valmistettuina.
Merimakasiinin ylpeys on näyttävä äyriäisvati, jossa yhdistyvät hummeri, katkaravut, simpukat, osterit ja taskuravut. Jokainen äyriäinen on käsitelty huolella ja tarjoillaan juuri oikeassa kypsyydessä. Vateja on eri kokoisia, joten niistä voivat nauttia niin pariskunnat kuin suuremmatkin seurueet.
Simpukkapata on toinen suosikkiannoksemme, jossa valkosipuli, valkoviini ja yrtit muodostavat täydellisen liiton tuoreiden simpukoiden kanssa. Leipä kastikkeeseen kastettuna on nautinto, joka vie ajatukset Välimeren rannikolle, vaikka istutkin Helsingin sydämessä.
Miten valmistamme täydelliset äyriäiset? Kunnioitamme raaka-aineita ja niiden luonnollista makua. Osterit tarjoillaan tuoreina sitruunan ja mignonettekastikkeen kera, hummeri kypsennetään hellävaraisesti ja taskuravut höyrytetään täydelliseen kypsyyteen. Näin äyriäisten herkullinen maku säilyy parhaimmillaan.
Viinit ja juomat kalan kumppaneina
Meren antimien täydellinen kumppani on oikein valittu viini tai muu juoma. Merimakasiinin viinivalikoima on koottu huolella täydentämään kala- ja äyriäisannoksiemme makuja. Sommelierimme on valinnut viinit, jotka korostavat meren antimien parhaita puolia.
Valkoviinit ovat luonnollisesti hyvin edustettuina valikoimassamme. Raikkaat ja mineraaliset viinit sopivat kevyille kaloille ja äyriäisille, kun taas täyteläisemmät valkoviinit ovat täydellisiä kumppaneita runsaammille kala-annoksille. Helsinki ravintola -kentässä erotumme myös tarkkaan valikoiduilla samppanjoillamme, jotka ovat klassinen valinta ostereiden ja muiden äyriäisten seuraksi.
Suosittelemme kokeilla näitä juomapareja:
- Paistettu siika – Raikas Chablis tai suomalainen kuohuviini
- Hiillostettu lohi – Keskitäyteläinen Chardonnay
- Äyriäisvati – Brut-samppanja tai kuiva Riesling
- Simpukat – Raikas Albariño tai Sancerre
Viinien lisäksi tarjoamme myös olutsuosituksia kala-annoksille. Erityisesti kevyet lagerit ja vehnäoluet toimivat hyvin meren antimien kumppaneina. Alkoholittomia vaihtoehtoja unohtamatta, tarjoamme myös käsintehtyä sitruuna-rosmariinilimonadia ja muita raikkaita juomia, jotka täydentävät makuelämystä.
Merellisten makujen Helsinki
Helsinki ja meri kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kaupungin identiteetti on rakentunut meren ympärille, ja merellinen ruokakulttuuri on aina ollut tärkeä osa Helsingin gastronomiaa. Meriruokaperinne on vuosisatojen saatossa kehittynyt yhdistelmäksi suomalaisia perinteitä ja kansainvälisiä vaikutteita.
Merimakasiini jatkaa ja uudistaa tätä perinnettä. Kunnioitamme perinteisiä suomalaisia kalankäsittelytapoja, kuten graavausta ja savustamista, mutta tuomme annoksiimme myös moderneja vivahteita ja kansainvälisiä vaikutteita. Näin luomme sillan menneen ja nykyisen välille.
Lähiruoka-ajattelu on meille tärkeää. Suosimme kotimaisia kaloja aina kun mahdollista ja teemme yhteistyötä paikallisten kalastajien kanssa. Suomenlahti ja lähijärvet tarjoavat upeita raaka-aineita, joiden maut haluamme tuoda esiin parhaalla mahdollisella tavalla.
Merellinen Helsinki on myös tulevaisuuden Helsinki. Kestävä kalastus ja vesistöjen hyvinvointi ovat meille sydämen asia. Valitsemme raaka-aineemme vastuullisesti ja pyrimme toiminnallamme edistämään Itämeren ja muiden vesistöjen hyvinvointia.
Merimakasiini kutsuu sinut nauttimaan merellisistä herkuista ainutlaatuisessa ympäristössä Helsingin sydämessä. Oli kyseessä sitten romanttinen illallinen, liikelounas tai perheen juhlahetki, tarjoamme elämyksen, jossa meri ja sen antimet ovat pääroolissa. Tervetuloa maistamaan Helsingin parhaita merellisiä makuja!